Az egyszerű és finom Bécsi szelet

| |

A Bécsi szelet egy hagyományos osztrák étel, amely egy szelet panírozott és bő olajban kisütött borjú húsból áll, az Ausztriában népszerű ételt hagyományosan citromszeletekkel, burgonyasalátával vagy petrezselymes burgonyával és vajjal tálalják.

Bár a hagyományos Bécsi szelet borjúból készül nagyon sok országban sertésből is készítik de Ausztriában vannak régiókhoz kötött változatai is mint például a “Salzburger szelet” melyet gombával, szalonnával, hagymával és különböző gyógynövényekkel töltenek meg.

Származási helye vita tárgyát képezi sok ember között ugyanis vannak akik azt mondjak hogy Milánóból (Olaszország) származik, az ottani elnevezése a “cotoletta alla milanese” , mások viszont azt állítják hogy Bécsből, még a 15 vagy 16-ik századból.

Mindenesetre azt elmondhatjuk a Bécsi szeletről hogy egy világétel ugyanis különböző változatait a világ szinte minden pontján előszeretettel fogyasztják de Ausztria az az ország ahol hagyományosan népi eledelnek számít.

Print

Bécsi szelet recept

Kategória Húsételek
Előkészítés 10 minutes
Sütési/Főzési Idő 10 minutes
Teljes elkészítési idő 20 minutes
Adag 4 személyre

Hozzávalók

4 szelet borjú hús  csirke illetve sertés húst is lehet használni250  gramm liszt1/2 teáskanál  250 gramm zsemlemorzsa2 darab tojásOlaj vagy zsír a sütéshez

Lépések

A húsokat vékonyra kiklopfoljuk(érdemes fóliát használni a klopfoláshoz mert így egyszerűbb lesz a mosogatás), ezután megsózzuk őket és öt percig állni hagyjuk, ezalatt az idő alatt odatesszük az olajat melegedni és egy tálba felverjük a tojásokat – kevés sót adunk hozzá.
A lisztet és a zsemlyemorzsát két külön tányérba tesszük.
Miután felmelegedett az olaj, panírozzuk a húsokat és kis lángon ropogósra sütjük, nagyon fontos hogy bő olajban legyenek kisütve a borjú szeletek. Ha készre sült a Bécsi szelet, egy tányérra tesszük, mellé citrom szeleteket vágunk és burgonyasalátával vagy petrezselymes burgonyával és vajjal találjuk.

Read More

Előző

A Fiat is azt tervezi, hogy 2030-ra csak elektromos autókat gyárt

2030-ra a Fiat is átáll a csak elektromos autók gyártására!

Következő