A Bécsi szelet egy hagyományos osztrák étel, amely egy szelet panírozott és bő olajban kisütött borjú húsból áll, az Ausztriában népszerű ételt hagyományosan citromszeletekkel, burgonyasalátával vagy petrezselymes burgonyával és vajjal tálalják.
Bár a hagyományos Bécsi szelet borjúból készül nagyon sok országban sertésből is készítik de Ausztriában vannak régiókhoz kötött változatai is mint például a “Salzburger szelet” melyet gombával, szalonnával, hagymával és különböző gyógynövényekkel töltenek meg.
Származási helye vita tárgyát képezi sok ember között ugyanis vannak akik azt mondjak hogy Milánóból (Olaszország) származik, az ottani elnevezése a “cotoletta alla milanese” , mások viszont azt állítják hogy Bécsből, még a 15 vagy 16-ik századból.
Mindenesetre azt elmondhatjuk a Bécsi szeletről hogy egy világétel ugyanis különböző változatait a világ szinte minden pontján előszeretettel fogyasztják de Ausztria az az ország ahol hagyományosan népi eledelnek számít.
Ez is érdekelhet
Zero waste konyha! Hogyan csökkentsd a szemetet főzés közben?
Mi fán terem a sous vide? Minden, amit tudnod kell a vákuumos főzésről!
Az olívaolaj útvesztőjében nem könnyű eligazodni! Extra szűz, szűz, sansa – Melyiket mire használd?
A tökéletes steak titka! Így süss szaftos és ízletes marhahúst!
Ismerd meg a világ konyháit: Utazás az ízek birodalmában (Olaszország)
Mi az umami titka? Fedezd fel az ötödik ízt és használd a konyhában!
A szerkesztő ajánlata
A James Webb űrtávcső sikere megvilágítja a 40 fényévre lévő különleges bolygó rejtett titkait
Az Aston Martin 30 autót áldozott fel Mark Wahlberg legújabb filmjéhez
A Fekete tükör (Black Mirror) hat új epizóddal jelentkezik 2025-ben
Az FIA hivatalosan is megerősíti a 2026-os forma 1-es erőforrás-beszállítókat
Stephen King és Mike Flanagan új filmje lényegesen más lesz, mint amit tőlük megszokhattunk!
A Pininfarina bemutatta az Enigma GT hidrogénnel meghajtott koncepcióját