A Bécsi szelet egy hagyományos osztrák étel, amely egy szelet panírozott és bő olajban kisütött borjú húsból áll, az Ausztriában népszerű ételt hagyományosan citromszeletekkel, burgonyasalátával vagy petrezselymes burgonyával és vajjal tálalják.
Bár a hagyományos Bécsi szelet borjúból készül nagyon sok országban sertésből is készítik de Ausztriában vannak régiókhoz kötött változatai is mint például a “Salzburger szelet” melyet gombával, szalonnával, hagymával és különböző gyógynövényekkel töltenek meg.
Származási helye vita tárgyát képezi sok ember között ugyanis vannak akik azt mondjak hogy Milánóból (Olaszország) származik, az ottani elnevezése a “cotoletta alla milanese” , mások viszont azt állítják hogy Bécsből, még a 15 vagy 16-ik századból.
Mindenesetre azt elmondhatjuk a Bécsi szeletről hogy egy világétel ugyanis különböző változatait a világ szinte minden pontján előszeretettel fogyasztják de Ausztria az az ország ahol hagyományosan népi eledelnek számít.
Ez is érdekelhet
A világ legegyszerűbb és legfinomabb házi sajtszósz receptje – 15 perc alatt kész van
Földiepres és granolás joghurtszelet
5 egyszerű és egészséges étel, amelyet könnyedén elkészíthetsz bármikor!
8 praktikus air fryer tipp a tökéletes főzési eredményekhez
Ínycsiklandó grillezett csirke édes chilivel
Mennyei sült burgonyaszeletek fokhagymával és parmezánnal
A szerkesztő ajánlata
Egy kísérlet erejéig három hetet töltenek egy Mars-szerű sivatagi környezetben az “űrhajósok”
Három kutyás program, amit egészen biztosan élvezni fogtok!
A legjobb fizetési módok kaszinó játékosoknak Magyarországon
A bodza (Sambucus) szedése és gyógyhatásai
Használati utasítás 1/2 csomag Crest 3D White Professional Effects
Hivatalos – a Tesla 2022-re halasztotta az elektromos Cybertruck megjelenését