Sajtos makaróni egyszerűen

| |

Ezt a receptet akkor ajánljuk elkészíteni, ha vészesen kevés az idő a vacsora összeállítására.

A sajtos makaróni egyszerűen nemcsak gyorsan elkészíthető és finom étel, de laktató ínyencség is, amennyiben jó minőségű alapanyagokból főzzük meg.

Sütést nem igényel, bárhol, bármikor tálalható pár percnyi fakanálforgatás után. Kezdő szakácsok számára remek terepgyakorlat.

Print

Sajtos makaróni recept

Kategória Tészták
Előkészítés 15 minutes
Sütési/Főzési Idő 30 minutes
Teljes elkészítési idő 45 minutes
Adag 4

Hozzávalók

25 dkg csőtészta¼ csésze vaj¼ csésze liszt1 csipet bors2 csésze tej22 dkg cheddar sajt reszelt

Lépések

A csőtésztát, vagyis a makarónik főzzük meg a csomagoláson leírtak szerint, majd tegyük oldalra.
Vegyünk elő egy közepes nagyságú, magas falú serpenyőt, tegyük bele a vajat és alacsony lángon olvasszuk meg. 
Ha kész, keverjük hozzá a lisztet, a sót és a borsot. Lassan öntsük hozzá a tejet, folyamatosan kavargatva, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor jöhet a sajt, ami hamar megolvad a hő hatására.
A sajtmártásunkat megkóstolva még adhatunk hozzá a fűszerekből, ha szükséges.
Ha kész, a leszűrt tésztát beterítjük vele és máris tálalható. Frissen ajánlott fogyasztani, melegítve már nem az igazi.

Megjegyzések

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: food.com

Read More

Előző

Az új Nissan Z Proto 2021 augusztus 17-én lát hivatalosan is napvilágot

A galaxis őrzői október 26-án jelenik meg az Xbox és PlayStation konzolokon, illetve PC-n is

Következő