Ezt a receptet akkor ajánljuk elkészíteni, ha vészesen kevés az idő a vacsora összeállítására.
A sajtos makaróni egyszerűen nemcsak gyorsan elkészíthető és finom étel, de laktató ínyencség is, amennyiben jó minőségű alapanyagokból főzzük meg.
Sütést nem igényel, bárhol, bármikor tálalható pár percnyi fakanálforgatás után. Kezdő szakácsok számára remek terepgyakorlat.
Sajtos makaróni recept
Adag 4
Hozzávalók
Lépések
A csőtésztát, vagyis a makarónik főzzük meg a csomagoláson leírtak szerint, majd tegyük oldalra.
Vegyünk elő egy közepes nagyságú, magas falú serpenyőt, tegyük bele a vajat és alacsony lángon olvasszuk meg.
Ha kész, keverjük hozzá a lisztet, a sót és a borsot. Lassan öntsük hozzá a tejet, folyamatosan kavargatva, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor jöhet a sajt, ami hamar megolvad a hő hatására.
A sajtmártásunkat megkóstolva még adhatunk hozzá a fűszerekből, ha szükséges.
Ha kész, a leszűrt tésztát beterítjük vele és máris tálalható. Frissen ajánlott fogyasztani, melegítve már nem az igazi.
Megjegyzések
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Forrás: food.com
Ez is érdekelhet
A világ legegyszerűbb és legfinomabb házi sajtszósz receptje – 15 perc alatt kész van
Földiepres és granolás joghurtszelet
5 egyszerű és egészséges étel, amelyet könnyedén elkészíthetsz bármikor!
8 praktikus air fryer tipp a tökéletes főzési eredményekhez
Ínycsiklandó grillezett csirke édes chilivel
Mennyei sült burgonyaszeletek fokhagymával és parmezánnal
A szerkesztő ajánlata
7 dolog, amire első kutyatulajdonosként figyelned kell!
Amerikai sebészek sikeres sertés vese transzplantációt végeztek egy agyhalott emberen
Mi az a szülés utáni depresszió?
Hasznos tippek az új kiskutyád sikeres oktatásához
Te elkészítetted már tartalommarketing-stratégiádat? Ha nem: sürgősen tegyél ellene!
Ezek A Hét Királyság lovagja szereplői és itt az első bepillantás is a Trónok harca másik előzménysorozatába