Ezt a receptet akkor ajánljuk elkészíteni, ha vészesen kevés az idő a vacsora összeállítására.
A sajtos makaróni egyszerűen nemcsak gyorsan elkészíthető és finom étel, de laktató ínyencség is, amennyiben jó minőségű alapanyagokból főzzük meg.
Sütést nem igényel, bárhol, bármikor tálalható pár percnyi fakanálforgatás után. Kezdő szakácsok számára remek terepgyakorlat.
Sajtos makaróni recept
Adag 4
Hozzávalók
Lépések
A csőtésztát, vagyis a makarónik főzzük meg a csomagoláson leírtak szerint, majd tegyük oldalra.
Vegyünk elő egy közepes nagyságú, magas falú serpenyőt, tegyük bele a vajat és alacsony lángon olvasszuk meg.
Ha kész, keverjük hozzá a lisztet, a sót és a borsot. Lassan öntsük hozzá a tejet, folyamatosan kavargatva, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor jöhet a sajt, ami hamar megolvad a hő hatására.
A sajtmártásunkat megkóstolva még adhatunk hozzá a fűszerekből, ha szükséges.
Ha kész, a leszűrt tésztát beterítjük vele és máris tálalható. Frissen ajánlott fogyasztani, melegítve már nem az igazi.
Megjegyzések
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Forrás: food.com
Ez is érdekelhet
Mennyei sült burgonyaszeletek fokhagymával és parmezánnal
Avokádós pirítós tojással, spenóttal és paradicsommal
Zuppa Toscana – a klasszikus Toszkán leves lassú főzőedényben!
Spagetti pirított csirkével és koktélparadicsommal
6 hozzávalós kókuszos curry csicseriborsóval
Lindt csokoládés bögrés láva süti
A szerkesztő ajánlata
Gazdiként mit tehetsz a Labradorod egészséges megjelenéséért? Hogyan óvd a kutyádat az elhízástól?
A 2021-es női csizma trendek és tendenciák
A Dzsungeltúra egyszere jön a mozikba és a Disney+-ra is
20 billiárd hangya él a Földön! Súlyban többet nyomnak, mint az összes emlős és madár együttvéve
Platycodon grandifloras – A léggömbvirág jellemzői, gondozása, teleltetése és betegségei
Természetes házikészítésű sminkeltávolítók