Ezt a receptet akkor ajánljuk elkészíteni, ha vészesen kevés az idő a vacsora összeállítására.
A sajtos makaróni egyszerűen nemcsak gyorsan elkészíthető és finom étel, de laktató ínyencség is, amennyiben jó minőségű alapanyagokból főzzük meg.
Sütést nem igényel, bárhol, bármikor tálalható pár percnyi fakanálforgatás után. Kezdő szakácsok számára remek terepgyakorlat.
Sajtos makaróni recept
Adag 4
Hozzávalók
Lépések
A csőtésztát, vagyis a makarónik főzzük meg a csomagoláson leírtak szerint, majd tegyük oldalra.
Vegyünk elő egy közepes nagyságú, magas falú serpenyőt, tegyük bele a vajat és alacsony lángon olvasszuk meg.
Ha kész, keverjük hozzá a lisztet, a sót és a borsot. Lassan öntsük hozzá a tejet, folyamatosan kavargatva, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor jöhet a sajt, ami hamar megolvad a hő hatására.
A sajtmártásunkat megkóstolva még adhatunk hozzá a fűszerekből, ha szükséges.
Ha kész, a leszűrt tésztát beterítjük vele és máris tálalható. Frissen ajánlott fogyasztani, melegítve már nem az igazi.
Megjegyzések
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Forrás: food.com
Ez is érdekelhet
Zero waste konyha! Hogyan csökkentsd a szemetet főzés közben?
Mi fán terem a sous vide? Minden, amit tudnod kell a vákuumos főzésről!
Az olívaolaj útvesztőjében nem könnyű eligazodni! Extra szűz, szűz, sansa – Melyiket mire használd?
A tökéletes steak titka! Így süss szaftos és ízletes marhahúst!
Ismerd meg a világ konyháit: Utazás az ízek birodalmában (Olaszország)
Mi az umami titka? Fedezd fel az ötödik ízt és használd a konyhában!
A szerkesztő ajánlata
A játékkonyha a kislányok egyik nagy kedvence
Az új BMW M135 egy 312 lóerős Európai Hot Hatch (ferdehátú)
Érdekes tények a labrador retriever kutyafajtákról, melyekről nem biztos, hogy hallottál!
Miért okozhat szorongást a naplemente és hogyan lehet kezelni?
Wednesday – A kulisszák mögötti képek elárulják, hogyan készültek az animációk
A Lexus márka 35 éves fennállását ünnepli a Monterey Car Week-en bemutatott új koncepció autója