A tökéletes gofrikészítés titka!

| |

Most valószínűleg azon gondolkodik, mi lehet olyan nehéz a gofri elkészítésében? Erre a kérdésre az a válasz, hogy sok minden sikerülhet félre gofrikészítés közben. Cikkünkben feltárjuk önnek, milyen hibákat követhet el, amikor ezt a tengerentúlon előszeretettel fogyasztott reggeli ételt készíti el.

Az első hiba, hogy az emberek ritkán olvassák el alaposan a receptet. Ez különösen olyan esetekben fontos, amikor a recept szerint a tésztát még előző este el kell készíteni. Legyen az akár élesztett gofri, vagy sem, a sikeres gofri titka az, hogy a tésztája könnyű és puha legyen, nem pedig sűrű és nyúlós (nem palacsintát készítünk, emberek!).

A másik súlyos hiba, amit el lehet követni az, hogy olyan lisztet használ, amiben túl sok a fehérje. A kenyérliszt alkalmas rágósabb kenyerekhez, de túl nehéz a gofrinak.

Ne hagyja, hogy egy jó tészta kárba vesszen a gofrisütő vagy a sütés miatt sem. Tegyen, egy kis vajat a sütő barázdáira mielőtt odateszi a tésztát, hiszen a vaj segíti a pirítást, és az íze is sokkal jobb lesz.

A gofrisütőben sem érdemes mindig minden körülmények között bízni, így mindig az orrával és szemével is tesztelje, hogy a gofri valóban elkészült e. Az illatának a pirítóshoz és mogyoróhoz hasonlónak kell lennie. Az arany barnára sütés nemcsak a textúrájának, és kinézetének jó, hanem ízletessé is teszi. Ne hagyja, hogy a gofrisütő diktálja a tempót!

A gofrit leggyakrabban tejszínhabbal, cukrosan fogyasztjuk, viszont érdemes kipróbálni a sós gofrit is. A marokkóiak gofri receptjében például sonka és sajt is szerepel, ami bizonyítja, hogy milyen sokoldalú is lehet ez az étel.

Egyéb variációkat is szeretne kipróbálni? Próbálja ki apróra vágott zöldségekkel, pirított húsokkal, vagy akár friss fűszernövényekkel.

Sajtos-sonkás gofri recept

Hozzávalók:

2 tojás1 csésze (250 ml) tej3 evőkanál olaj1 ½ csésze (375 ml) liszt3 teáskanál sütőpor2 teáskanál cukor½ teáskanál só1 csésze (250 ml) Cheddar sajt, reszelt6 db bacon szalonna

Read More

Előző

Túl szépnek hangzik, pedig igaz: jönnek a levegő nélküli autó gumiabroncsok

Milyen tüneteket és betegségeket okoz a D-vitamin hiánya?

Következő