Mennyei mentás-citromos csirkemell

| |

A csirkemell friss aromát kap, amikor citrommal és mentával van pácolva. Ezt a receptet könnyű elkészíteni, de akkor lesz a legfinomabb, ha egy napig pácoljuk a mentás citromos csirkemellet.

A mediterrán ízeket felelevenítő mentás-citromos csirkemellre érdemes egy éjszakát várni, hiszen a végeredmény egy nagyon ízletes és könnyű étel.

Print

Mentás-citromos csirkemell recept

Kategória Húsételek
Konyha Görög ételek
Adag 2 személyre

Hozzávalók

2 darab csirkemell8 gerezd fokhagyma3 darab citrom – leve 1 marék mentalevél110 ml fehérbor150 ml alaplé3 evőkanál olívaolaj

Lépések

A csirkemelleket kettévágjuk, és egy tálba helyezzük. Rátesszük a pácot, ami az apró reszelt fokhagymából, a citromléből, egy evőkanál olívaolajból, a mentából, a sóból és a borsból áll, majd miután alaposan összekevertük lefedjük, és a hűtőbe tesszük éjszakára.
Másnap 2 evőkanál olívaolajt egy serpenyőbe öntünk, és 10-15 percig sütjük a csirkemelleket, amíg alaposan átsültek. kivesszük a csirkemelleket a serpenyőből és leöntjük a keletkezett zsiradékot.
Visszatesszük a serpenyőt a tűzhelyre és beleöntsük a fehérbort, majd addig főzzük, amíg a bor mennyisége a felére csökken.
Ezt követően hozzáadjuk a csirke húslét és a megmaradt páclevet és ismét főzzük, amíg a mennyisége a felére csökken. Ízesítse sóval és borssal.

Read More

Előző

A Boeing és a NASA projektje elhalasztva! A Starliner indítását váratlan szelep probléma akadályozta meg

Mit vigyek ajándékba a babalátogatásra?

Következő