Különleges és finom sajtos fokhagymás hamis pizza

| |

A sajtos fokhagymás pizza, azért hamis, mert a végén nem pizza szeletekként tálaljuk, hanem finom ropogós sütiként. Az alapja egy ropogós és vékony pizza tészta.

Az illata és az íze is fantasztikusan ínycsiklandó! Egyszerűen az egész család kedvence lesz ez az olcsó és laktató recept.

Print

Sajtos fokhagymás hamis pizza recept

Konyha Olasz ételek
Adag 4 személyre

Hozzávalók

200 ml víz – meleg ½ darab élesztő1 teáskanál  cukor2 evőkanál olívaolaj350 liszt2 evőkanál vaj4 gerezd fokhagyma100 sajtbors – ízlés szerint – ízlés szerint

Lépések

Előbb elkészítjük a pizza tésztát a szokásos módon. Az élesztőt és a cukrot meleg vízbe tesszük és felfúttatjuk. 
250 g lisztet egy tálba teszünk, hozzáadjuk a felfutatott élesztőt, a sót és közben fokozatosan megkeverjük. Végül hozzáadjuk az olívaolajat is és addig keverjük, amíg összeáll a tészta és elválik a tál oldalától. 
Miután összeállt a tészta 10 percig dagasztjuk, majd egy órát meleg helyen konyharuhával letakarva pihentetjük.
Közben elkésztjük a pizza feltétjét. Lereszeljük a fokhagymát és a sajtot (vagy sajtokat, amennyiben több félét használunk fel), majd alaposan összekeverjük a vajjal. 
Miután a tészta megkelt, még egyszer alaposan átgyúrjuk és kettévágjuk. Amennyiben mindkét adag tésztát elkészítjük, úgy még egyszer el kell készítenünk a pizza feltétet is.
Ha azonban egy későbbi időpontban szeretnénk elkészíteni ismét a sajtos fokhagymás hamis pizzát, betehetjük a fagyasztóba, és amikor szükséges kifagyasszuk.
A tésztát kinyújtjuk vékonyra és megkenjük a feltéttel, szórunk rá sót és borsot ízlés szerint, majd 20 percig az előmelegített sütőben sütjük.

Megjegyzések

Forrás: laurenslatest.com

Read More

Előző

Hivatalos – a Tesla 2022-re halasztotta az elektromos Cybertruck megjelenését

Innováció és környezetvédelem – Így varázsolt Kína termőföldet a sivatagból

Következő