Az első fontos dolog, amit erről a receptről tudnunk kell, hogy a burrata egy olasz sajtféleség, mely igen hasonlít a mozzarellára. Így, ha inkább azt használnánk helyette, akkor csak nyugodtan.
Másodszor pedig ez a recept a frissen szedett paradicsom édességétől lesz teljes, azonban mivel ez nem oldható meg az év minden szakában, ezért remek megoldás annak a pirítása, mely által egy plusz cukrozott ízt nyerhetünk.
A még meleg paradicsom párosítva a többi hozzávalóval pedig egy egészen különleges elegyet alkot.
FoodieCrush
Pirított paradicsomos caprese saláta recept
Adag 2 személyre
Hozzávalók
2 bögre koktélparadicsom – vegyes4 gerezd fokhagyma – nem szükséges meghámozni őket3 evőkanál olívaolaj – extra szűz4 bögre rukkola225 g mozzarella – vagy 1-2 golyó burrata sajt2 kiskanál balzsamecet¼ bögre bazsalikomlevél – friss
Lépések
Melegítsük elő a sütőt vagy a pirító sütőt 200 C fokra. Béleljünk ki egy kisebb tepsit alufóliával, és szórjuk szét benne a paradicsomot és a fokhagymát egy evőkanál olívaolajjal.
Adjuk hozzá a sót és a borsot is, és keverjük össze, hogy teljesen befedjék a paradicsomot. Pirítsuk a sütőben 15 percig, vegyük ki, és tegyük félre.
Tegyük a rukkolát egy nagyobb salátástálba vagy osszuk szét külön tányérokba.
Szűrjük le a vizet a burratáról vagy a mozzarelláról, és adjuk hozzá a rukkolához, majd helyezzük bele a pirított paradicsomot is. A paradicsomból kisült levet is öntsük rá a salátánkra.
Locsoljuk meg a megmaradt olívaolajjal és a balzsamecettel, majd fűszerezzük kóser sóval és frissen őrölt borssal. Gyengéden keverjük össze, ha szeretnénk, hogy jól elvegyüljenek a hozzávalók.
Finoman tépkedjük össze kisebb darabkákká a bazsalikomleveleket, és szórjuk a saláta tetejére. Ezt követően tálalhatjuk is.
Megjegyzések
Forrás: www.foodiecrush.com
Ez is érdekelhet
Zero waste konyha! Hogyan csökkentsd a szemetet főzés közben?
Mi fán terem a sous vide? Minden, amit tudnod kell a vákuumos főzésről!
Az olívaolaj útvesztőjében nem könnyű eligazodni! Extra szűz, szűz, sansa – Melyiket mire használd?
A tökéletes steak titka! Így süss szaftos és ízletes marhahúst!
Ismerd meg a világ konyháit: Utazás az ízek birodalmában (Olaszország)
Mi az umami titka? Fedezd fel az ötödik ízt és használd a konyhában!
A szerkesztő ajánlata
Tanulmány – A fák évgyűrűinek tanulmányozása rámutatott a Hunok fosztogatásának a motivációjára
Egy egész diákvárost építettek fel konténerházakból Amszterdamban
Íme a leggyakoribb Frumzi nyerőgépes játékváltozatok
Amszterdam története és leglátogatottabb nevezetességei
Új csúcsot döntött a Porsche Taycan Turbo GT Weissach!
Több mint 20 év után újratervezték a Lamborghini dühöngő bika logóját