Krémes avokádó és spenót szószos tészta

| |

A legjobb dolog ebben a fettuccine tésztás ételben az, hogy az elkészítéséhez az egyetlen főzési tevékenység annyi, hogy megfőzzük a tésztát. A többihez már csak egy turmixgép és egy tál kell.

A tál pedig ezzel az étellel az egészség tálja lesz, mely ízletes és jót tesz mindenkinek. De már az élénk zöld színe miatt is kívánatos lesz ez az avokádós és spenótos tészta.

Jo Cooks

Az avokádóból, spenótból, bazsalikomból és pekándióból készült krémes szósz egy szuper egészséges és finom tészta ételt eredményez, amelyet bűntudat nélkül fogyaszthatsz.

Az avokádó egy nagyszerű gyümölcs és egészséges zsírokat tartalmaz, úgynevezett telítetlen zsírokat, amelyek csökkentik a koleszterinszintet a vérben és csökkentik a stroke és a szívbetegségek kockázatát.

Annak érdekében, hogy ez a krémes avokádószósz még egészségesebb legyen számodra, spenóttal is fel van spékelve. Ma már mindannyian ismerjük a spenót egészségügyi előnyeit, magas a tápértéke és nagyon gazdag antioxidánsokban.

Print

Avokádó és spenót szószos tészta

Kategória Tészták
Előkészítés 10 minutes
Sütési/Főzési Idő 12 minutes
Teljes elkészítési idő 22 minutes
Adag 4 személyre

Hozzávalók

300 g fettuccine tészta1 gerezd fokhagyma1 darab avokádó1 bögre spenót½ bögre pekándió¼ bögre bazsalikom¼ bögre parmezán – reszelt1 evőkanál citromlé¾ bögre tésztavíz – ízlés szerintbors – ízlés szerint

Lépések

Főzzük meg a tésztát a csomagoláson feltűntetett leírás alapján. Szűrjük le, és vegyünk ki egy bögrényivel abból a vízből, amelyikben a tészta főtt.
Amíg a tészta fő, addig rakjuk bele a többi hozzávalót egy turmixgépbe, és kevertessük addig, amíg egy egyenletes szószt nem kapunk.
Kezdjük ¾ bögre tésztavízzel, és adjunk hozzá többet, ha úgy ítéljük meg, hogy kell a megfelelő állag eléréséhez.
Keverjük össze a tésztát a szósszal egy tálban, és tálaljuk azonnal. A szósz akkor a legjobb, ha a készítése napján tálaljuk, mivel avokádót is tartalmaz, amely később barnás színt vesz majd fel.

Megjegyzések

Forrás: jocooks.com

Read More

Előző

A legújabb NASA Curiosity rover videó egy lenyűgöző panoráma képet mutat be a Marsról

A Netflix „Cowboy Bebop” élőszereplős sorozata megkapta a premier dátumát

Következő