Zuppa Toscana – a klasszikus Toszkán leves lassú főzőedényben!

| |

Ez a Zuppa Toscana egy krémes leves puha burgonyával, fűszeres olasz kolbásszal és egészséges kelkáposztával.

Az elkészítéséhez a fűszereken felül mindössze 7 hozzávaló kell és egy lassúfőző edény. Az elkészítésével járó munka pedig épp ezért letudható 5-10 perc alatt, a többit már az edényünk végzi.

Print

Zuppa Toscana recept

Kategória Levesek
Konyha Olasz ételek
Előkészítés 10 minutes
Sütési/Főzési Idő 30 minutes
Teljes elkészítési idő 40 minutes
Adag 6 személyre

Hozzávalók

500 g kolbász | csípős olasz500 g burgonya | felkockázott 60 g hagyma | apróra felkockázva2 gerezd fokhagyma | felaprítva900 g alaplé | csirke1 fej kelkáposzta | kisebb1 bögre tejszín2 evőkanál liszt | ízlés szerintbors | ízlés szerint

Lépések

Forrósítsunk fel egy nagyobb lábast közepesen magas hőmérsékleten, és pirítsuk meg benne a kolbászt. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát, és keverjük el benne.
Szűrjük le róla a zsírt, majd tegyük át a fokhagymás kolbászt egy lassúfőző edény aljába.
Adjuk hozzá a felkockázott burgonyát és hagymát, majd öntsük rá a levest is. Adjunk hozzá további vizet is, ha szükséges ahhoz, hogy a folyadék mindent ellepjen.
Fedjük le az edényt, és főzzük a levest 5-6 óra hosszáig alacsony fokozaton vagy 3-4 óráig magason (a burgonyának puhának kell lennie).
Tálalás előtt keverjük össze a tejszínt és a lisztet, majd öntsük bele a lassúfőzőbe. Adjuk hozzá a kelkáposztát, és keverjük jól el a levesben.
Fedjük le, és főzzük magas fokozaton további 30 percig, amíg a leves enyhén be nem sűrűsödik.
Tálalás előtt kóstoljuk meg, és fűszerezzük ízlés szerint, ha még szükséges.

Read More

Előző

Új Mazda Vision tanulmánymodell koncepciót mutattak be RX-7 ihlette formavilággal

A Kaleidoszkóp egy Netflix sorozat, amit akár más sorrendben is megnézhetsz!

Következő