Eredeti francia quiche recept

| |

Bár a quiche jelen pillanatban egy klasszikus Franciaországi hagyományos étel, származását Németországba vezetik vissza, viszont az első quiche ami francia földön is híres volt Lorraineben készült.

Egy, a tetején nyitott pitéből tevődött össze és a belsejében a töltelék volt található amely nagyon laktató ételnek számított, azóta már számos változatát elkészítették és a quiche jó-tulajdonságai miatt elterjedt szinte egész nyugateuróapában.

Elnevezése a német “Kuchen” szóból származik ami tortát jelent és azért lett ennyire közkedvelt számos országban mert előre elkészíthető, hidegen és melegen is található, ízvilágban gazdag ételről van szó.

Az eredeti étel a Lorrain quiche amely nem sok alapanyagot tartalmaz, minden quicheben a fő alapanyag a tészta és a tejszínes tojásos szósz, ha adunk egy kis hagymát is az eredeti ételhez akkor már elzászi quichenek nevezzük.

Valamikor a második világháború idején vált népszerűvé Angliában és az 1950-es évek során az Egyesült Államokban is nagyot hódított. A vegetáriánus összetevői miatt először nem tekintették férfiaknak szánt ételnek és született is egy mondás miszerint: “igazi férfi nem eszik quiche-t”. Azóta a sok fajta quiche elkészítésének köszönhetően mindenki számára közkedvelt előétel, ebéd, reggeli vagy esti rágcsálni való lett.

Print

Quiche Lorraine recept

Kategória Egytálételek
Konyha Francia ételek
Előkészítés 30 minutes
Sütési/Főzési Idő 30 minutes
Teljes elkészítési idő 1 óra
Adag 6 személyre

Hozzávalók

1 tekercs rétes tészta4 darab tojás250 g bacon1,5 csésze tejszín1⁄4 teáskanál szerecsendió1 csésze  sajt – kockára vágott ementáli vagy svájci

Lépések

Kezdje a tészta előkészítését az úgy nevezett vak sütéssel, ez nem azt jelenti hogy bekötött szemmel fogjuk megsütni hanem, hogy elősütjük a rétes tésztát hogy ne puffadjon fel.
Melegítse elő a sütőt, vegye elő a hűtött rétes tésztát, és beleljünk ki vele egy hőálló tálat majd azonnal tegyük a forró sütőbe és süssük 10 percig. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Ezután elővesszük a bacon szalonnát és egy kis serpenyőben 5 percig sütjük majd ízlésünknek megfelelő zöldségekkel párolunk. A tojásokat és a tejszínt habverővel addig keverjük míg jól összeállt, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a szerecsendiót.
A rétes tészta aljára tesszük a kockára vágott sajtot, rátesszük a zöldségek és a bacon szalonna keverékét majd legvégül jöhet rá a jól összekevert tojásos tejszínes szósz, ezt követően sütőbe tesszük és harminc percig sütjük.

Read More

Előző

Gyilkos Halloween előzetes – Michael Myers ismét ismerős arcokkal küzd

1100 évvel korábban fedezték fel az Antarktiszt az eddig véltnél?

Következő