Bár a quiche jelen pillanatban egy klasszikus Franciaországi hagyományos étel, származását Németországba vezetik vissza, viszont az első quiche ami francia földön is híres volt Lorraineben készült.
Egy, a tetején nyitott pitéből tevődött össze és a belsejében a töltelék volt található amely nagyon laktató ételnek számított, azóta már számos változatát elkészítették és a quiche jó-tulajdonságai miatt elterjedt szinte egész nyugateuróapában.
Elnevezése a német “Kuchen” szóból származik ami tortát jelent és azért lett ennyire közkedvelt számos országban mert előre elkészíthető, hidegen és melegen is található, ízvilágban gazdag ételről van szó.
Az eredeti étel a Lorrain quiche amely nem sok alapanyagot tartalmaz, minden quicheben a fő alapanyag a tészta és a tejszínes tojásos szósz, ha adunk egy kis hagymát is az eredeti ételhez akkor már elzászi quichenek nevezzük.
Valamikor a második világháború idején vált népszerűvé Angliában és az 1950-es évek során az Egyesült Államokban is nagyot hódított. A vegetáriánus összetevői miatt először nem tekintették férfiaknak szánt ételnek és született is egy mondás miszerint: “igazi férfi nem eszik quiche-t”. Azóta a sok fajta quiche elkészítésének köszönhetően mindenki számára közkedvelt előétel, ebéd, reggeli vagy esti rágcsálni való lett.
Ez is érdekelhet
Mennyei sült burgonyaszeletek fokhagymával és parmezánnal
Avokádós pirítós tojással, spenóttal és paradicsommal
Zuppa Toscana – a klasszikus Toszkán leves lassú főzőedényben!
Spagetti pirított csirkével és koktélparadicsommal
6 hozzávalós kókuszos curry csicseriborsóval
Lindt csokoládés bögrés láva süti
A szerkesztő ajánlata
Valóban a szélenergia lehet a jövő forrása?
A Hubble visszatért! Fellélegezhetnek a világ csillagászai az űrteleszkóp életre kelt
Methone – A tojás alakú hold, amely a Szaturnusz körül kering!
Ezért vannak apró dudorok az arcodon
Az élelmiszerpazarlás komoly probléma – új irányzatok és ötletek
Miért fontos a webáruház keresőoptimalizálás?