Bulgur saláta fetával és gránátalmával

| |

Ez az élénk bulgur saláta teljes kiőrlésű gabonákkal, gyógynövények hozzáadásával és lédús gránátalma magokkal van tele.

Talán vannak olyan összetevők, amelyekkel még soha nem főztél. Olyan összetevők, amelyekről hallottál, tudod, hogy más emberek rendszeresen használnak, de ez nem igazán illet a gasztronómiai világodba.

Sokunk számára ez az összetevő a bulgur. Pedig kitűnő rizs és tészta helyettesítő, ha valami másra vágysz a megszokottnál. 

A bulgurral főzött vagy tálalt ételek olyan könnyűek és ízletesek, hogy te sem fogod megbánni, ha elkészíted ezt a receptet és megkóstolod. 

Print

Bulgur saláta recept

Kategória Saláták
Konyha Török ételek
Előkészítés 5 minutes
Sütési/Főzési Idő 15 minutes
Teljes elkészítési idő 20 minutes
Adag 4 személyre

Hozzávalók

140 g Bulgur480 ml Alaplé90 g gránátalma mag 5 g menta – finomra vágott5 g petrezselyem – finomra vágott25 g feta sajt 20 g mazsola 30 ml olívaolaj 15 ml citromlé – ízlés szerintbors – ízlés szerint

Lépések

Öntsd a bulgurt és az alaplét egy közepes edénybe.
Lefedve forrald fel, majd főzd 12–15 percig fedő nélkül, vagy amíg a bulgur megpuhul. Szűrd le a felesleges folyadékot.
Időközben készíts elő a gránátalma magokat, a gyógynövényeket vágd apróra és kézzel morzsold össze fetát.
Egy nagy tálban dob össze az összes hozzávalót és keverd össze. Tálald melegen vagy hidegen.

Megjegyzések

Read More

Előző

Le tud-e előzni egy Bugatti Chiron egy Forma-1-es autót a Drag Racing versenyen?

Ingyenessé teszi, de komoly követelményekhez köti a Microsoft a Windows 11 frissítést

Következő