Ez az élénk bulgur saláta teljes kiőrlésű gabonákkal, gyógynövények hozzáadásával és lédús gránátalma magokkal van tele.
Talán vannak olyan összetevők, amelyekkel még soha nem főztél. Olyan összetevők, amelyekről hallottál, tudod, hogy más emberek rendszeresen használnak, de ez nem igazán illet a gasztronómiai világodba.
Sokunk számára ez az összetevő a bulgur. Pedig kitűnő rizs és tészta helyettesítő, ha valami másra vágysz a megszokottnál.
A bulgurral főzött vagy tálalt ételek olyan könnyűek és ízletesek, hogy te sem fogod megbánni, ha elkészíted ezt a receptet és megkóstolod.
Bulgur saláta recept
Adag 4 személyre
Hozzávalók
140 g Bulgur480 ml Alaplé90 g gránátalma mag 5 g menta – finomra vágott5 g petrezselyem – finomra vágott25 g feta sajt 20 g mazsola 30 ml olívaolaj 15 ml citromlé só – ízlés szerintbors – ízlés szerint
Lépések
Öntsd a bulgurt és az alaplét egy közepes edénybe.
Lefedve forrald fel, majd főzd 12–15 percig fedő nélkül, vagy amíg a bulgur megpuhul. Szűrd le a felesleges folyadékot.
Időközben készíts elő a gránátalma magokat, a gyógynövényeket vágd apróra és kézzel morzsold össze fetát.
Egy nagy tálban dob össze az összes hozzávalót és keverd össze. Tálald melegen vagy hidegen.
Megjegyzések
Forrás: liveeatlearn.com
Ez is érdekelhet
A világ legegyszerűbb és legfinomabb házi sajtszósz receptje – 15 perc alatt kész van
Földiepres és granolás joghurtszelet
5 egyszerű és egészséges étel, amelyet könnyedén elkészíthetsz bármikor!
8 praktikus air fryer tipp a tökéletes főzési eredményekhez
Ínycsiklandó grillezett csirke édes chilivel
Mennyei sült burgonyaszeletek fokhagymával és parmezánnal
A szerkesztő ajánlata
A Landrover és a Jeep is versenytásra akadt az öreg kontinensen – A Ford Bronco Európába érkezik!
Mediterrán bulgur csirkemellel
Bugatti W16 Mistral – Így alkotta meg a cég az új modelljét mindössze 9 hónap alatt
A Kia Niro meglepően jól teljesít a jávorszarvas teszten
Itt a Golden Globe díj 2024-es nyerteseinek teljes listája
Mit tegyél, ha a kutyád csokoládét evett?