A paradicsomos Bulgur köret elkészítése (vegetáriánus és vegán)

| |

A Bulgur köret egy közel-keleti étel zöldségekkel és fűszerekkel. Három egyszerű lépésben készül és kevesebb, mint 25 percet vesz igénybe!

A Bulgur sokak számára az egyik kedvenc “dobd össze” recept, hiszen kevés hozzávalóból, percek alatt ínycsiklandó köret készülhet belőle. A zöldségek felaprítása után csak annyit teszel, hogy mindent hozzáadsz egy edénybe, és megvárod a végeredményt.

Ez a vegetáriánus és vegán étel, melegen, petrezselyemmel, lilahagymával és olajbogyóval, plusz fétával fogyasztva remek étel lehet azok számára, akik a közel kelet ízeibe szeretnének belekóstolni!

Print

Paradicsomos Bulgur köret recept

Kategória Köretek
Konyha Török ételek
Előkészítés 5 minutes
Sütési/Főzési Idő 20 minutes
Teljes elkészítési idő 25 minutes
Adag 4 személyre

Hozzávalók

1 evőkanál olívaolaj1 darab fehér hagyma2 gerezd fokhagyma – reszelve1 darab kaliforniai paprika – kockára vágva2 darab paradicsom – kockára vágva3 evőkanál paradicsompüré340 g Bulgur590 ml víz – ízlés szerintbors – ízlés szerint

Lépések

Közepes lángon melegíts olajat egy nagy serpenyőben vagy edényben.
Ezután add hozzá a hagymát, fokhagymát és a paradicsomot. Főzd kb. 5 percig.
Add hozzá a paradicsompürét és további 2 percig főzd.
Ez követően adj hozzá bulgurt és vizet, keverd össze és párold 15-20 percig, amíg a víz felszívódik és a bulgur megpuhul.
Adj hozzá még egy kevés vizet, ha a bulgur még mindig kemény és főzd további öt percig. Fűszerezd sóval és borssal.

Megjegyzések

Read More

Előző

Kutya hasmenés | Így segíthetsz a kutyádnak, ha hasmenéstől szenved!

A világ legnagyobb négy napos munkahét-kísérlete elsöprő sikert aratott Izlandon

Következő