Thai bazsalikomos marhatál egyszerűen

| |

A thai ételek mindig különleges és egyedi ízekkel kecsegtetnek minket. Ilyen ez a tápláló bazsalikom marhatál is, amelyből egyszerűen soha nem lehet eleget enni. Ráadásul roppant egyszerű és gyors az elkészítése is, hiszen szinte csak össze kell dobálni a hozzávalókat.

Ha pedig esetleg még nem igazán próbálkoztál thai ételekkel, akkor itt a remek alkalom, hogy elkezd. A szósz és a marhahús keveréke téged is rajongóvá fog tenni.

cookingclassy.com

Ez a kiadós Thai bazsalikomos marhatál egy nagyon finom tradicionális marhahúsos étel! Gyorsan összeállítható és csodálatos ízekkel van ellátva. A Thai konyha kedvelői garantáltan imádni fogják, ahogy a szósz kiemeli a marhahúst és a friss bazsalikom merész ízét. 

A recept nem használ sok halszószt, csak annyit, hogy kellemes mélységű ízt adjon neki és ez egy könnyen követhető recept. 

Miután megvásároltad a hozzávalókat a szósz elkészítéséhez, annyi más recept is használható velük, hogy ismét készíthetsz thai ételt a családnak. Például az egyszerű Chicken Chow Mein vagy a Chicken Pad Thai is egy ilyen recept.

Print

Thai bazsalikomos marhatál recept

Kategória Húsételek
Konyha Thai ételek
Előkészítés 15 minutes
Sütési/Főzési Idő 10 minutes
Teljes elkészítési idő 25 minutes
Adag 4 személyre

Hozzávalók

450 g marhahús – hasaalja, vékony csíkokra szelve1 kiskanál kukoricakeményítő2 evőkanál olaj1 darab pirospaprika½ fej vöröshagyma4 gerezd fokhagyma – reszelve3 darab sárgarépa – reszelve1 bögre bazsalikomlevél 1 kiskanál szezámmag

A szószhoz:

3 evőkanál szójaszósz1,5 kiskanál kukoricakeményítő bögre víz1,5 evőkanál halszósz2 evőkanál barnacukor1 evőkanál limelé1 evőkanál chili szósz

Lépések

A szósz elkészítéséhez keverjük össze egy kisebb tálban a szójaszószt és a kukoricakeményítőt. Ha ezek már jól elvegyültek, akkor keverjük bele a vizet, a halszószt, az osztrigaszószt, a barnacukrot, a lime levét és a sambal oeleket (ha használunk), majd tegyük félre.
Locsoljuk meg a marhahúst egy kiskanál olajjal és egy kiskanál kukoricakeményítővel. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajt egy nagyobb serpenyőben vagy wokban mérsékelten magas hőfokon.
Tegyük bele a marhahúst, és pirítsuk barnára mindkét oldalát, de ne hagyjuk, hogy a közepe is teljesen átsüljön. Ekkor tegyük át a marhahúst egy tányérra, de ügyeljünk arra, hogy a zsiradék a serpenyőben maradjon.
Vegyük lejjebb a hőt, és adjuk hozzá a paprikát, a hagymát és a fokhagymát, és pároljuk, ameddig minden meg nem puhul (kb. 2-3 percig). Ha szükség van rá, adhatunk még egy evőkanál olajt hozzá.
Ekkor adjuk hozzá a sárgarépát is. Még egyszer keverjük össze a szószunkat, majd öntsük bele a serpenyőbe azt is, és gyakori kevergetés mellett főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik (kb. 1 perc). Majd rakjuk vissza a serpenyőbe a marhahúst is a bazsalikomlevelekkel együtt. Főzzük még így 1-2 percig, majd tálalhatjuk is.
Tálaljuk a főtt rizsen és ha szeretnénk, díszítsük friss bazsalikomlevéllel és szezámmaggal.

Megjegyzések

Read More

Előző

A Behatolás előzetes Freida Pinto és Logan Marshall-Green válaszait keresi

Íme a legjobb saját gyártású, eredeti Netflix filmek és sorozatok listája 2021 szeptemberre!

Következő