A thai ételek mindig különleges és egyedi ízekkel kecsegtetnek minket. Ilyen ez a tápláló bazsalikom marhatál is, amelyből egyszerűen soha nem lehet eleget enni. Ráadásul roppant egyszerű és gyors az elkészítése is, hiszen szinte csak össze kell dobálni a hozzávalókat.
Ha pedig esetleg még nem igazán próbálkoztál thai ételekkel, akkor itt a remek alkalom, hogy elkezd. A szósz és a marhahús keveréke téged is rajongóvá fog tenni.
cookingclassy.com
Ez a kiadós Thai bazsalikomos marhatál egy nagyon finom tradicionális marhahúsos étel! Gyorsan összeállítható és csodálatos ízekkel van ellátva. A Thai konyha kedvelői garantáltan imádni fogják, ahogy a szósz kiemeli a marhahúst és a friss bazsalikom merész ízét.
A recept nem használ sok halszószt, csak annyit, hogy kellemes mélységű ízt adjon neki és ez egy könnyen követhető recept.
Miután megvásároltad a hozzávalókat a szósz elkészítéséhez, annyi más recept is használható velük, hogy ismét készíthetsz thai ételt a családnak. Például az egyszerű Chicken Chow Mein vagy a Chicken Pad Thai is egy ilyen recept.
Print
Thai bazsalikomos marhatál recept
Kategória Húsételek
Konyha Thai ételek
Előkészítés 15 minutes
Sütési/Főzési Idő 10 minutes
Teljes elkészítési idő 25 minutes
Adag 4 személyre
450 g marhahús – hasaalja, vékony csíkokra szelve1 kiskanál kukoricakeményítő2 evőkanál olaj1 darab pirospaprika½ fej vöröshagyma4 gerezd fokhagyma – reszelve3 darab sárgarépa – reszelve1 bögre bazsalikomlevél 1 kiskanál szezámmag
A szószhoz:
3 evőkanál szójaszósz1,5 kiskanál kukoricakeményítő⅓ bögre víz1,5 evőkanál halszósz2 evőkanál barnacukor1 evőkanál limelé1 evőkanál chili szósz
A szósz elkészítéséhez keverjük össze egy kisebb tálban a szójaszószt és a kukoricakeményítőt. Ha ezek már jól elvegyültek, akkor keverjük bele a vizet, a halszószt, az osztrigaszószt, a barnacukrot, a lime levét és a sambal oeleket (ha használunk), majd tegyük félre.
Locsoljuk meg a marhahúst egy kiskanál olajjal és egy kiskanál kukoricakeményítővel. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajt egy nagyobb serpenyőben vagy wokban mérsékelten magas hőfokon.
Tegyük bele a marhahúst, és pirítsuk barnára mindkét oldalát, de ne hagyjuk, hogy a közepe is teljesen átsüljön. Ekkor tegyük át a marhahúst egy tányérra, de ügyeljünk arra, hogy a zsiradék a serpenyőben maradjon.
Vegyük lejjebb a hőt, és adjuk hozzá a paprikát, a hagymát és a fokhagymát, és pároljuk, ameddig minden meg nem puhul (kb. 2-3 percig). Ha szükség van rá, adhatunk még egy evőkanál olajt hozzá.
Ekkor adjuk hozzá a sárgarépát is. Még egyszer keverjük össze a szószunkat, majd öntsük bele a serpenyőbe azt is, és gyakori kevergetés mellett főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik (kb. 1 perc). Majd rakjuk vissza a serpenyőbe a marhahúst is a bazsalikomlevelekkel együtt. Főzzük még így 1-2 percig, majd tálalhatjuk is.
Tálaljuk a főtt rizsen és ha szeretnénk, díszítsük friss bazsalikomlevéllel és szezámmaggal.
Read More
Ez is érdekelhet
Mennyei sült burgonyaszeletek fokhagymával és parmezánnal
Avokádós pirítós tojással, spenóttal és paradicsommal
Zuppa Toscana – a klasszikus Toszkán leves lassú főzőedényben!
Spagetti pirított csirkével és koktélparadicsommal
6 hozzávalós kókuszos curry csicseriborsóval
Lindt csokoládés bögrés láva süti
A szerkesztő ajánlata
Ideje véget vetni a harcnak! A Cobra Kai 6. évada lesz az utolsó a sorban
A Virgin Galactic azt tervezi, hogy július 11-én küldi az űrbe Richard Bransont
A Vaják 4. és 5. évada zöld utat kapott a Netflixnél!
Tudtad, hogy ezek az ételek meglepően sok cukrot tartalmaznak?
A Netflix élőszereplős Cowboy Bebop sorozata ősszel kerül a képernyőre
Hivatalos – A Google Page Experience frissítés június 15. és augusztus vége között fut le