7 egyszerű és hatékony módszer az élelmiszerek hosszabb tartósítására

| |

A hűtőszekrényben keresed azokat a friss termékeket, amelyeket egy hete vásároltál, de végül csak fonnyadt vagy hervadt élelmiszereket találsz?

Szerencsére vannak olyan egyszerű gasztro trükkök, amelyekkel ezeket a folyamatokat lelassíthatod. Most megtudhatod, hogyan kell helyesen tárolni a zöldségeket vagy hogyan lehet hosszabb ideig megtartani a kenyér frissességét.

Hasznos tippek az élelmiszerek hosszabb élettartamára

  1. A fűszernövények tartósítása

A fűszernövények tartósítása

A friss fűszernövények nem tartanak ki sokáig, még akkor sem, ha azokat hűtőszekrényben tároljuk, viszont kétféle módon lehet hosszabb ideig frissen tartani őket.

  • Kezeld őket, mint a virágokat. Tölts meg egy poharat vízzel és tedd bele a fűszernövényeket a vízbe. A hűtőszekrényben tárolva, így további 3-4 napig friss fűszernövényed lesz.
  • Ha azt szeretnéd, hogy a fűszernövényed több mint 4 napig is frissen maradjon, egyszerűen csak fel kell adagolni vajba. Helyezd őket egy jégtálcába, miután felaprítottad, majd tegyél rájuk megolvasztott vajat és fagyaszd le. 
  1. Így tartsd a káposztát hosszabb ideig frissen

gy tartsd a káposztát hosszabb ideig frissen

A káposzta tárolásnál elkövetett legnagyobb hiba az, hogy műanyag zacskóban tárolják. A káposztát a hűtőszekrény fiókjában tartsd, ahogy van, és ne műanyag zacskóban. Így akár 2 hétig is ropogós és friss marad.

  1. A salátát és a spenótot friss formában kell tartani

A salátát és a spenótot friss formában kell tartani

A salátát és a spenótot tárolás előtt meg kell mosni. Mosd le hideg vízzel, és tedd papír törlőkendővel rétegelt üvegtálba. Fed le szorosan műanyag csomagolással és tárold a hűtőszekrényben. 

  1. A hagyma hatékony tárolása

A hagyma hatékony tárolása

A hagyma hűtőszekrényben történő tárolása a nedvesség miatt sem jó ötlet. Ezenkívül azért is rossz ötlet, mert az egész hűtőszekrény és más termékek hagyma illattal fognak megtelni. 

Jó szellőzésű helyen kell tartani őket, lehetőleg olyan kosárban, ami biztosítja a megfelelő szellőzést. Így hetekig is friss maradhat. 

  1. A kenyér hosszabb ideig frissen és penészmentesen tartható

A kenyér hosszabb ideig frissen és penészmentesen tartható

A kenyér tárolására a legrosszabb lehetőségek a műanyag- zacskók vagy csomagolások. A legjobb módja annak, hogy ha egy tiszta konyharuhával tekerd be és kenyértartóban tárolod.

Ez nem csak megakadályozza a penészképződés folyamatát, de segíti is a frissen maradásban.

  1. A gombák frissen tartása

A gombák frissen tartása

Ha a gombát műanyag tárolóban vásárolod meg, azonnal vedd ki belőle, ahogy hazaértél. Mosd le a maradék szennyeződéseket és hagyd, hogy száradjon meg a nedvességtől. 

Miután megszáradt csomagold őket papírzacskóba. Tárold a hűtőszekrényben, amíg felhasználod őket.

  1. A húsok frissen tartása fagyasztás nélkül

A húsok frissen tartása fagyasztás nélkül

Ha nem akarod azonnal felhasználni a húst, amit nemrég vásároltál, akkor van egy pofon egyszerű megoldás, hogy tovább elálljon fagyasztás nélkül. 

Helyezd a húsdarabot egy műanyag edénybe és töltsd fel olívaolajjal. Az olaj megőrzi a hús frissességét, ugyanakkor még ízletesebbé is teszi. 

Azonban arra figyelj, hogy ez a trükk a húst csak 3 napig tartja frissen és nem vonatkozik a darált marhahúsra.

Forrás: brightside.me

Read More

Előző

Pizzakülönlegesség: Szénhidrátszegény olasz cukkini pizza falatok

4 alap ruhadarab, amit szinte bármivel viselhetsz

Következő