Eredeti olasz bazsalikomos paradicsomleves recept parmezán sajttal

| |

Ha egy igazán olaszos és különlegesen intenzív paradicsomlevesre vágyunk, akkor tökéletes választás ez a bazsalikomos verzió, melynek az ízvilágát a fokhagyma és a húslé alap is csak tovább fokozza.

Eredeti olasz bazsalikomos paradicsomleves recept parmezán sajttal

Tálalás előtt szórjuk meg parmezán sajttal, hogy még ellenállhatatlanabb legyen az összhatás.

Eredeti olasz bazsalikomos paradicsomleves recept parmezán sajttal

Print

Bazsalikomos paradicsomleves recept

Kategória Levesek
Konyha Olasz ételek
Adag 4 személyre

Hozzávalók

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 darab sárgarépa meghámozva és felkockázva
  • 2 darab hagyma meghámozva és felkockázva
  • 4 gerezd fokhagyma egészben
  • 1 kiskanál őrölt paprika
  • 3 darab paradicsomkonzerv egész paradicsomok meghámozva
  • 4 bögre alaplé hús vagy zöldség
  • 10 darab bazsalikomlevél
  • 1 evőkanál
  • parmezán o Frissen reszelt a tálaláshoz, opcionális

Lépések

  • Tegyük bele az összes hozzávalót egy fedéllel rendelkező edénybe. Keverjük őket jól el, majd fedjük le az edényünket, és forraljuk fel a levesünket közepesen magas hőmérsékleten.
  • Miután felforrt, vegyük lejjebb a hőt az edényünk alatt, és főzzük a levest lefedve lassan 2 óra hosszáig, amíg az ízek össze nem keverednek, és a zöldségek puhák nem lesznek.
  • Hagyjuk a levest lassan kihűlni, majd mixer vagy robotgép segítségével pürésítsük csomómentesre.
  • Amennyiben folyékonyabb állagot szeretnénk, akkor adhatunk hozzá több vizet vagy húslevest.
  • Tálalás előtt szórjuk meg még bazsalikomlevéllel és parmezán sajttal.

Read More

Előző

Pizzakülönlegesség: Szénhidrátszegény olasz cukkini pizza falatok

4 alap ruhadarab, amit szinte bármivel viselhetsz

Következő