A gomba frissen tartó tárolásának módszerei

| |

Mivel a gomba nagyon sok étel alapját adja, így nem árt, ha mindig van otthon belőle néhány adag. A tárolása ugyanakkor cseppet sem könnyű, sőt a legtöbben teljesen tanácstalanok, ha a gomba ideális tartósításáról van szó.

Jó hír viszont, hogy nem kell rögtön konzerv termékeket vásárolnod, ahogy más zöldségeknél, a gomba esetében is léteznek valóban hatásos módszerek.

Amennyiben te is rajongsz az ilyen ételekért és szeretnéd megtudni, hogyan tehetnéd el a gombát úgy, hogy mindig friss és fogyasztható állagú maradjon, olvasd el az alábbi cikket.

A gomba frissen tarto tarolasanak modszere

Előre csomagolt gomba pakkok

Ha előre csomagolt gombát vásárolsz, a munka nagy részén gyakorlatilag már túl is vagy. Az ilyen csomagolások perforációja nem teljesen zárt, így engedi elpárologni a gombák miatt keletkező nedvességet.

A légáteresztő csomagolást magad is elkészítheted, a gombafejeket tedd egy olyan zacskóba, amire előzőleg lyukakat csináltál.

A környezettudatos szövetzsákok

A többször felhasználható szövetzsákok, amellett, hogy óvják a természetet, a gombák tárolására is alkalmasak lehetnek.

A kilyukasztott műanyag zacskóhoz hasonlóan átengedik magukon a nedvességet, ezáltal a gombafejek megőrizhetik az eredeti állagukat. Ha van lehetőséged, tedd a gombákat napos helyre, hogy magukba tudják szívni a hasznos D-vitamint.

A papírzacskó módszer

A gomba öregedésével a fejek elég sok vizet bocsáthatnak ki magukból. Tudják ezt azok a kereskedők is, akik a piacokon a gombát papírzacskóba téve árulják.

A papírzacskók képesek magukba szívni a nedvességet, így óvva a gombákat a gyors romlástól. Ezen kívül a gombák megfelelő levegőhöz is juthatnak, hiszen ezekben a zacskókban nincsenek hermetikusan elzárva a külvilágtól.

Fagyasztóban történő tárolás

Bár a fagyasztás nem a legjobb módszer, vannak olyan helyzetek, amikor nincs más megoldás. Ilyen például, ha egyszerre olyan nagy mennyiségű gombához jutsz hozzá, amit képtelen vagy néhány napon belül elfogyasztani.

Ha ez a szituáció áll fenn, a tisztítás után a felesleges gombafejeket nyugodtan tedd bele a fagyasztódba. Egy hamburgerre vagy egyéb ételek ízesítésre a textúra romlása ellenére még bármikor felhasználhatod őket.

Forrás: food52.com

Read More

Előző

Magyar kutyanevek listája Á-tól Z-ig

A hat legkedveltebb olasz tésztaféleség és receptek

Következő