Mustáros lazac

| |

Ez a mustáros lazac egy könnyű mustárszószos lazac recept karamellizált spárgával és burgonyával.

Mustáros lazac

Valóban egy egyszerű ételről van szó, amely ráadásul minimális takarítással jár csak. Tökéletes étel az elfoglalt napok vacsorájaként.

Mustáros lazac

Print

Mustáros lazac recept

Kategória Húsételek
Előkészítés 10 minutes
Sütési/Főzési Idő 20 minutes
Teljes elkészítési idő 30 minutes

Hozzávalók

  • 1 darab citrom
  • ¼ bögre citromlé
  • 3 evőkanál mustár
  • ¼ bögre kapor
  • 1 kilogramm lazac
  • 700 gramm újkrumpli
  • 500 gramm spárga
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Lépések

  • Melegítsük elő a sütőnket 220 fokra. Béleljünk ki alufóliával egy 33×45 cm-es tepsit. Szórjuk szét benne a citromszeleteket.
  • Egy kisebb tálban keverjük össze a citromlét, a szemcsés mustárt és a dijoni mustárt. Fűszerezzük sóval és borssal és egy kiskanál friss kaporral.
  • Tegyük bele a lazacot a tepsibe, és dörzsöljük be a mustáros szósszal. Fűszerezzük kóser sóval és borssal.
  • Szeljük fel vékonyra a burgonyát, és tegyük egy tálba a spárgával és a zúzott fokhagymával. Locsoljuk meg olívaolajjal, fűszerezzük sóval és borssal, majd rázzuk össze, hogy jól befedjék a hozzávalókat. Szórjuk bele a zöldségeket a tepsibe annyira egyenletesen, amennyire az lehetséges. Szórjuk meg még több sóval és borssal, ha szeretnénk.
  • Süssük a lazacot a többi hozzávalóval 15-20 percig, vagy amíg úgy nem látjuk, hogy elkészült.
  • Tálaljuk további mustárszósszal, és szórjuk meg friss kaporral. Ha szeretnénk, díszítsük még több citromszelettel.

Megjegyzések

Read More

Előző

Ropogós panírban sült sonkás-sajtos csirketekercsek

New Balance cipők – nézd meg az ikonikus márka kínálatában található újdonságokat

Következő