Füstölt lazac mascarpone sajttal

| |

Az egyszerűség netovábbjai ezek a lazacfalatok. Könnyű, gyorsan elkészíthető és ízletes előétel az egész család számára.

Először is, a füstölt lazac már eleve ízesítve van, így nem igényel további sót vagy fűszerezést.

A csomagolásból kivéve rögtön készen áll a fogyasztásra. A recepthez sem kell mást tenni, mint mascarponét kanalazni ezekre a lazacszeletekre, majd megbolondítani egy kis kaporral és metélőhagymával.

A feltekerés után pedig már csak egy kis frissen őrölt bors minden, amire szükségünk van. A végeredményként létrejött csemegét pedig egészen biztos, hogy mindenki élvezni fogja.

Fustolt lazac mascarpone sajttal

Fustolt lazac mascarpone sajttal

Print

Füstölt lazacos előétel recept

Kategória Húsételek
Konyha Olasz ételek
Előkészítés 10 minutes
Teljes elkészítési idő 10 minutes
Adag 8 személyre

Hozzávalók

  • 225 gramm füstölt lazac szeletelt
  • 330 gramm mascarpone sajt
  • bögre metélőhagyma
  • bögre kapor
  • bors  ízlés szerint

Lépések

  • Helyezzük el a lazacszeleteket egy vágódeszkán vagy tepsin (vagy, amin jól esik).
    Fustolt lazac mascarpone sajttal1
  • Egy evőkanál segítségével kanalazzunk kisebb halmokat a lazacszeletek közepére a mascarpone sajtból, majd szórjuk meg azokat metélőhagymával és kaporral.
  • Finoman tekerjük fel a lazacszeleteket, hogy azok bekebelezzék a mascarpone sajtot. Ezt a műveletet ismételjük meg minden egyes lazacszelet esetében.
    Fustolt lazac mascarpone sajttal2
  • Végül szórjuk meg a lazactekercseinket egy kis frissen őrölt borssal, és díszítsük őket még több metélőhagymával és kaporral.

Read More

Előző

Sajtos krumplipüré

Ánizs – a légúti betegségek hatékony ellensége

Következő