Számos módja van annak, hogy hogyan főzzünk homárt, és valószínűleg annak is, hogy hogyan fogyasszuk azt el, de a legegyszerűbb módja mégis a forralás, vagy lehet akár párolni is. Ebben a cikkben a homár olvasztott vajba mártott verziójának receptjét mutatjuk meg.
Hozzávalói: egy élő homár/személy, egy nagy tál sós víz, és olvasztott vaj. Ha vigyázni szeretne ujjaira, főzés előtt tartsa zárva a homár karmait egy gumiszalaggal, és csak akkor távolítsa el, ha a homár már megfőtt.
Első lépésként tegyünk oda egy nagy fazék vizet forrni (a fazék ¾-ét lepje el víz), és minden liter után adjunk hozzá 2 teáskanál sót. A víz legyen legalább annyira sós, mint a tengervíz.
Ragadja meg a már előzőleg lehűtött homárt a testénél fogva, és fejjel lefelé tartva, fejjel előre helyezze a fazékba. Ugyanezzel a módszerrel adja hozzá a többi homárt is, majd fedje le a fazekat. Körülbelül 12-20 percig főzze a homárt, attól függően, hogy mekkora a mérete.
A homár élénkpiros színű lesz, ha elkészült. Ne feledje, hogy a nagyobb homár még azelőtt élénkpirossá válik, mielőtt megfő, így tényleg mérje az időt, ne csak a színét figyelje.
A fésűkagylóval, vagy a hallal ellentétben a homárt nem kellemes fövetlen állapotában fogyasztani. Az alulfőzött homár nagyon nem jó ízű. Ha viszont túl sokáig főzi, akkor gumiszerűvé válik az állaga, így az idő nagyon fontos.
Amikor elkészült, fogóval vegye ki a homárokat egyenként a fazékból, majd helyezze őket egy tányérra kihűlni. A szétbontása után olvasztott vajba mártogatva fogyasszuk.
A homár megfelelő evése lépésről lépésre videó
Ha a vacsoránál marad meg némi homárhús, keverje össze majonézzel, és tálalja fel salátával egy kivajazott és pirított hot dog zsemlében, hogy egy igazi homártekercset kapjunk.
A homár tökéletes fogás például baráti, vagy családi összejövetelekre. Fogyassza egészséggel, és jó étvágyat!
Ez is érdekelhet
Ízletes garnélarákos, édesburgonyás és kelkáposztás egytálétel
A szezonális étkezés előnyei! Miért jobb, ha idényzöldséget és -gyümölcsöt eszel?
A konyhai higiénia alapjai! Kerüld el a bajt egyszerű lépésekkel!
A tökéletes szelet titka: Így válassz és használj kést profiként!
Hogyan tárold és használd a fűszereket mesterien?
Konyhai alapfelszerelés: Milyen alapvető eszközökre van szükséged a kezdéshez?
A szerkesztő ajánlata
A Microsoft új Surface Pro 12 laptopja annyira könnyű, hogy valóban használható tabletként is
A PlayStation bejelentette az év Játéka 2024 nyerteseit!
5 fontos tennivaló a baba érkezése előtt
Németország és az EU végre megállapodott a szintetikus üzemanyag használatáról
A Dűne új előzetesében még több homokférget és akciót is láthatsz az Arrakis bolygón
Csalán – nagy csalán (Urtica dioica) a sokoldalú méregtelenítő