A mogyoró nemcsak rágcsálnivaló, de egyre több receptben kap előkelő helyet. Többnyire pirítva kell felhasználni, ennek pedig kézenfekvő módja, hogy elővesszük a serpenyőt és lángon vagy a sütőben megpirítjuk.
Ez azonban ma már régimódi, mondhatjuk, hogy elavult és hatékonyságában is gyengébb módszer, mint a mikró használata.
A sütőt elő kell melegíteni, ami hosszú perceket vesz igénybe és a mogyoró megpirítása a sütőben szintén időigényes.
Legalább 15 perc kell hozzá. A serpenyőben való pirítás valamivel gyorsabb ennél, ám nagy odafigyelést igényel, hiszen könnyen lehet, hogy a mogyorószemek egyik oldalukon feketére égnek, míg másik oldalukon nyers, fehér pöttyök maradnak rajtuk.
Ezekkel a módszerekkel ellentétben a mikró gyors, hatékony és minden irányból működik. A mogyorószemeket nemcsak kívül pirítja meg, de belül is átsüti, míg a lángon vagy sütőben történő pirítás során a szemek külseje jóval hamarabb pirul meg, mint a belsejük.
Éppen emiatt azonban a mikróban pirított mogyorónak más lesz az íze, mint amit korábban megszoktunk.
Hogy ezt az apró problémát kiküszöböljük, a tányérba tegyünk egy kevés növényi olajat és így tegyük a mogyorókat a mikróba. 3-8 perc alatt szép arany színűre piríthatjuk és az ízükben sem lesz semmi hiba!
Biztonságos-e a mogyoró fogyasztása a terhesség alatt?
Ez is érdekelhet
Földiepres és granolás joghurtszelet
5 egyszerű és egészséges étel, amelyet könnyedén elkészíthetsz bármikor!
8 praktikus air fryer tipp a tökéletes főzési eredményekhez
Ínycsiklandó grillezett csirke édes chilivel
Mennyei sült burgonyaszeletek fokhagymával és parmezánnal
Avokádós pirítós tojással, spenóttal és paradicsommal
A szerkesztő ajánlata
A Legendás állatok és megfigyelésük 3 előzetese bemutatja a történelem legnagyobb varázsló háborúját
Mit tegyél a terhesség alatt viszkető hasaddal?
Az Aston Martin 30 autót áldozott fel Mark Wahlberg legújabb filmjéhez
8 férfi divat tipp, ami garantáltan elősegíti a jobb megjelenést
Hivatalos: a 2029-es Lamborghini Urus utódja teljesen elektromos lesz
Avokádós pirítós tojással, spenóttal és paradicsommal