A francia konyha kifinomultságot és türelmet igényel, ha egy fantasztikusan finom és ugyanakkor kicsit különleges étellel szeretné meglepni szeretteit, készítse el a Kacsamell narancsmártással receptet.

Kacsamell narancsmártással recept
Adag 1 személyre
Hozzávalók
- 1,5 evőkanál vaj
- 1 teáskanál balzsamecet
- 1 teáskanál narancslikőr
- ½ teáskanál cukor
- ½ csésze víz
- ½ csésze hús alaplé
- 1 csésze narancslé
- 1 darab kacsamell
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Lépések
- A kacsamell bőrös részét vagdossuk be, hogy a zsír könnyebben tudjon eltávozni a kacsamellből. Sózzuk, borsozzuk és hűtőben pihentetjük 30 percig.
- A narancs héját vékony szeletekre vágjuk, és 1 percig forraljuk a vízben, majd félretesszük. A narancs levét is közepes lángon forraljuk, amíg a mennyisége a felére csökken. Ez után hozzáadjuk a felforralt narancshéjakat, a hús alaplét és addig főzzük, amíg egy sűrű mártást kapunk.
- Egy olaj nélküli serpenyőben 10 percig lassú tűzön pirítjuk a kacsamell bőrös oldalát, majd megfordítjuk és erős lángon 1-2 percig pirítjuk a másik oldalát is a kicsapódót zsiradékban.
- Ezt követően leöntjük a zsiradékot a serpenyőből és hozzáadjuk a mártást, a cukrot, a narancslikőrt és a balzsamecetet, majd addig forraljuk folyamatos kevergetés mellett, amíg az alkohol elpárolog a mártásból. Ha nagyon sűrű lesz a mártás adunk hozzá 1-2 teáskanál vizet.
- Végül belekerül a vaj is az ételbe és addig kavarjuk, amíg el nem olvad a forró mártásban.
Megjegyzések
Forrás: womansday.com.au
Kacsamell narancsmártással – Női Ez+Az

A francia konyha kifinomultságot és türelmet igényel, ha egy fantasztikusan finom és ugyanakkor kicsit különleges étellel szeretné meglepni szeretteit, készítse el a Kacsamell narancsmártással receptet.
Típus:
Húsételek
Nemzeti konyha:
Francia ételek
Recept Mennyisége:
1 személyre
Hozzávalók:
Szerkesztő Értékelése:
10
Ez is érdekelhet
Zero waste konyha! Hogyan csökkentsd a szemetet főzés közben?
Mi fán terem a sous vide? Minden, amit tudnod kell a vákuumos főzésről!
Az olívaolaj útvesztőjében nem könnyű eligazodni! Extra szűz, szűz, sansa – Melyiket mire használd?
A tökéletes steak titka! Így süss szaftos és ízletes marhahúst!
Ismerd meg a világ konyháit: Utazás az ízek birodalmában (Olaszország)
Mi az umami titka? Fedezd fel az ötödik ízt és használd a konyhában!
A szerkesztő ajánlata
A legendás “Black Cat” Jordan visszatér – a Nike ismét meglepi a rajongóit!
Nápoly és az Amalfi-part lenyűgöző tájai
Az üldözés során meglőtt K-9-es rendőrkutyát az egész alakulat hősként fogadta!
Az új BMW M135 egy 312 lóerős Európai Hot Hatch (ferdehátú)
Az Alice Határországban 3. évad első képei és bepillantása megérkezett! Ősszel várható az új szezon!
Brit tudósok mikrohullám segítségével állítanak elő ivóvizet a Hold felszínén található jégből!