Kacsamell narancsmártással

| |

A francia konyha kifinomultságot és türelmet igényel, ha egy fantasztikusan finom és ugyanakkor kicsit különleges étellel szeretné meglepni szeretteit, készítse el a Kacsamell narancsmártással receptet.

Kacsamell narancsmartassal

Print

Kacsamell narancsmártással recept

Kategória Húsételek
Konyha Francia ételek
Adag 1 személyre

Hozzávalók

  • 1,5 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 1 teáskanál narancslikőr
  • ½ teáskanál cukor
  • ½ csésze víz
  • ½ csésze hús alaplé
  • 1 csésze narancslé
  • 1 darab kacsamell
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Lépések

  • A kacsamell bőrös részét vagdossuk be, hogy a zsír könnyebben tudjon eltávozni a kacsamellből. Sózzuk, borsozzuk és hűtőben pihentetjük 30 percig.
  • A narancs héját vékony szeletekre vágjuk, és 1 percig forraljuk a vízben, majd félretesszük. A narancs levét is közepes lángon forraljuk, amíg a mennyisége a felére csökken. Ez után hozzáadjuk a felforralt narancshéjakat, a hús alaplét és addig főzzük, amíg egy sűrű mártást kapunk.
  • Egy olaj nélküli serpenyőben 10 percig lassú tűzön pirítjuk a kacsamell bőrös oldalát, majd megfordítjuk és erős lángon 1-2 percig pirítjuk a másik oldalát is a kicsapódót zsiradékban.
  • Ezt követően leöntjük a zsiradékot a serpenyőből és hozzáadjuk a mártást, a cukrot, a narancslikőrt és a balzsamecetet, majd addig forraljuk folyamatos kevergetés mellett, amíg az alkohol elpárolog a mártásból. Ha nagyon sűrű lesz a mártás adunk hozzá 1-2 teáskanál vizet.
  • Végül belekerül a vaj is az ételbe és addig kavarjuk, amíg el nem olvad a forró mártásban.

Megjegyzések

Forrás: womansday.com.au
Kacsamell narancsmártással – Női Ez+Az
Kacsamell narancsmartassal

A francia konyha kifinomultságot és türelmet igényel, ha egy fantasztikusan finom és ugyanakkor kicsit különleges étellel szeretné meglepni szeretteit, készítse el a Kacsamell narancsmártással receptet.

Típus:
Húsételek

Nemzeti konyha:
Francia ételek

Recept Mennyisége:
1 személyre

Hozzávalók:

Szerkesztő Értékelése:
10

Read More

Előző

Sajtos krumplipüré

Ánizs – a légúti betegségek hatékony ellensége

Következő