Kínai csirkecomb egyszerűen

| |

Egy szuper recept mindazoknak, akik egyszerűen akarnak kiadós ételt tenni az asztalra! Egyszerű, nagyon ízletes és különleges csirkecombok.

A többi kínai recepthez képest a kínai csirkecombok recept viszonylag egyszerűen elkészíthető és nem tartalmaz nehezen beszerezhető hozzávalókat sem.

Kinai csirkecomb

Print

Kínai csirkecomb recept

Kategória Húsételek
Konyha Kínai ételek
Előkészítés 3 hours
Sütési/Főzési Idő 1 óra
Teljes elkészítési idő 4 hours
Adag 4 személy

Hozzávalók

  • 1,5 kg csirkecomb
  • 100 ml szójaszósz
  • 100 ml olaj
  • 2 evőkanál cukor

Lépések

  • A csirkehúst alaposan megmossuk, és egy tálba tesszük. Ráöntjük a szójaszószt, jól elkeverjük, hogy a csirke minden részére jusson szója és legalább három órán keresztül a hűtőben pácoljuk.
  • Egy serpenyőbe öntjük az olajat, hozzáadjuk a cukrot, majd addig hagyjuk forró lángon, amíg a cukor karamellizálódik időnkénti keverés mellett.
  • Óvatosan, nehogy megégessük magunkat a forró olajjal, rátesszük a szójaszószos csirkecombokat és két percig magas lángon forraljuk. Ezt követően forró vizet öntünk a csirkecombokra, annyit hogy csak éppen ellepje és nagylángon megfőzzük.
  • Egy idő után a víz eltűnik a serpenyőből és a csirkecombok külseje kezd ropogóssá válni.

Megjegyzések

Forrás: gotovim-doma.ru

Read More

Előző

Íme 5 fantasztikus kert, ahol tökéletesen kipihenheted magad

Főzelékek babáknak – mit, hogyan és miért?

Következő