Ezt a sajtos krumplipürét lassú főzőben kell elkészíteni, így jóval kevesebb erőfeszítést igényel, viszont ízekkel így is teljesen tele van.
Ha egyszer kipróbálod, az biztos, hogy a továbbiakban mindig így fogod készíteni a krumplipürét.

Sajtos krumplipüré recept
Adag 8 személy
Calories 309kcal
Hozzávalók
- 1,5 kg krumpli
- 1 bögre csirke alaplé
- 1 bögre tej
- 1 kiskanál fokhagymapor
- 4 evőkanál vaj
- ½ bögre tejszín
- ½ bögre parmezán
- 2 evőkanál metélőhagyma
Lépések
- Vegyük elő a lassú főzőnket, és tegyük bele a felkockázott burgonyát. Adjuk hozzá a csirkelevest, a tejet, a fokhagymaport, a sót és a borsot.
- Keverjünk mindent jól össze. Fedjük le a fedelével, és főzzük magas fokozaton 3,5-4 óra hosszáig. A burgonyának olyan puhának kell lennie, hogy a villa könnyedén belemenjen.
- Ekkor adjuk hozzá a vajat a burgonyához, és pürésítsük egy burgonyatörő segítségével. Ha alternatívát szeretnénk, akkor használhatunk mixert is, hogy teljesen sima keveréket kapjunk. A választott módszer attól kell, függjön, hogy milyen állagú krumplipürét szeretnénk kapni.
- Keverjük hozzá a tejszínt és a parmezán sajtot is. Kóstoljuk meg, és fűszerezzük további sóval és borssal, ha szükségesnek ítéljük meg.
- Díszítsük metélőhagymával, és tálaljuk még melegen.
Megjegyzések
Forrás: www.jocooks.com
Ez is érdekelhet
Mennyei sült burgonyaszeletek fokhagymával és parmezánnal
Avokádós pirítós tojással, spenóttal és paradicsommal
Zuppa Toscana – a klasszikus Toszkán leves lassú főzőedényben!
Spagetti pirított csirkével és koktélparadicsommal
6 hozzávalós kókuszos curry csicseriborsóval
Lindt csokoládés bögrés láva süti
A szerkesztő ajánlata
A NASA sikeresen eltérítette a Dimorphos aszteroidát
Egy tanulmány 3 kutyafajtát vizsgált a rák kockázatának a veszélyeivel kapcsolatban
Az epekímélő étrend szabályai
A Netflix komoly vadnyugati fegyveres csapatot állít össze A vadnyugat törvényei szerint első trailerében
A NASA sikeresen felbocsátotta és már tesztelte is a James Webb űrteleszkópját
Zero Waste, bio, natúr, magyar: mi mindenre kell figyelned kozmetikum választásakor