Sajtos krumplipüré

| |

Ezt a sajtos krumplipürét lassú főzőben kell elkészíteni, így jóval kevesebb erőfeszítést igényel, viszont ízekkel így is teljesen tele van.

Ha egyszer kipróbálod, az biztos, hogy a továbbiakban mindig így fogod készíteni a krumplipürét.

 

Sajtos krumplipure recept

Print

Sajtos krumplipüré recept

Kategória Köretek
Konyha Amerikai ételek
Előkészítés 5 minutes
Sütési/Főzési Idő 4 hours
Teljes elkészítési idő 4 hours 5 minutes
Adag 8 személy
Calories 309kcal

Hozzávalók

  • 1,5 kg krumpli
  • 1 bögre csirke alaplé
  • 1 bögre tej
  • 1 kiskanál  fokhagymapor
  • 4 evőkanál vaj
  • ½ bögre tejszín
  • ½ bögre parmezán
  • 2 evőkanál  metélőhagyma

Lépések

  • Vegyük elő a lassú főzőnket, és tegyük bele a felkockázott burgonyát. Adjuk hozzá a csirkelevest, a tejet, a fokhagymaport, a sót és a borsot.
  • Keverjünk mindent jól össze. Fedjük le a fedelével, és főzzük magas fokozaton 3,5-4 óra hosszáig. A burgonyának olyan puhának kell lennie, hogy a villa könnyedén belemenjen.
  • Ekkor adjuk hozzá a vajat a burgonyához, és pürésítsük egy burgonyatörő segítségével. Ha alternatívát szeretnénk, akkor használhatunk mixert is, hogy teljesen sima keveréket kapjunk. A választott módszer attól kell, függjön, hogy milyen állagú krumplipürét szeretnénk kapni.
  • Keverjük hozzá a tejszínt és a parmezán sajtot is. Kóstoljuk meg, és fűszerezzük további sóval és borssal, ha szükségesnek ítéljük meg.
  • Díszítsük metélőhagymával, és tálaljuk még melegen.

Megjegyzések

Forrás: www.jocooks.com

Read More

Előző

Íme 5 fantasztikus kert, ahol tökéletesen kipihenheted magad

Főzelékek babáknak – mit, hogyan és miért?

Következő