Hogyan kell megfelelően felmelegíteni a krumplipürét a mikróban?

| |

A fagyasztott vagy hűtőhideg krumplipüré megmelegítése nem is olyan könnyű feladat, mint amilyennek elsőre tűnhet.

A legjobb módszer, ha nem engeded, hogy a püré hirtelen hevüljön fel, vagyis a hangsúly a megfelelő hőmérséklet szabályozáson van.

A mikrohullámú sütőben történő krumplipüré felmelegítése

A mikrohullamu sutoben torteno krumplipure felmelegitese

Ha már próbáltál krumplipürét melegíteni, tudod, hogy az edényben és a hagyományos tepsiben gyorsan letapad. Ha pedig vizet engedsz hozzá, villámcsapásra összerándulhat.

Ugyanakkor nem kell aggódnod, a következő módszer segítségével pillanatokon belül frissé varázsolhatod a korábban elkészített pürédet.

Sokan nem szeretik a mikrót krumplipüré melegítésére használni, mivel azt tapasztalják, hogy ilyenkor az étel gyorsan nyúlóssá válhat. A probléma azonban nem a mikróban keresendő, hanem a kivitelezésben. Íme a tökéletes felmelegítés néhány lépése.

  • Az első feladatod, hogy tedd a krumplipürét egy olyan tálba, ami használható mikróhullámú sütőben. A finomabb eredmény érdekében, önts egy kis tejet vagy tejszínt az étel tetejére.
  • Ezután állítsd a mikródat a defrost, azaz kiolvasztó funkcióra. Olykor a gyártók ezt felismerhető ábrákkal is szemléltetik, amelyek a nyomógombok, vagy a tekerőgomb mellett láthatók.
  • Egy perc múlva óvatosan keverd át a pürét, és ha szükséges ismételd meg a műveletet. Természetesen, ha fagyasztott a burgonya, ennél sokkal több időt kell szánnod a felolvasztására. Ilyenkor a tejszín hozzáadása is várhat magára.

Ez a módszer segít neked abban, hogy a krumplipüré ne legyen hirtelen forró, és ne ránduljon össze csomós állagúvá.

Read More

Előző

Íme 5 fantasztikus kert, ahol tökéletesen kipihenheted magad

Főzelékek babáknak – mit, hogyan és miért?

Következő