Több órán át kell elkészíteni a receptet, de a végeredmény magáért beszél és az ízvilága is magával-ragadóan finom. A Rákóczi-rostélyos recept a legfinomabb ételek egyike! A Rákóczi-rostélyos az egyik kedvenc ételem!

Rákóczi-rostélyos recept
Adag 4 személyre
Hozzávalók
- 60 dekagramm hátszín színhús
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál olaj
- 16 dekagramm füstölt szalonna
- 2 fej hagyma
- 1 darab paradicsom
- 25 dekagramm gomba
- só
- 1 evőkanál őrölt paprika
- fokhagyma ízlés szerint
Lépések
- A hátszínt négy egyenlő részre vágjuk, kikloffoljuk és megsózzuk, majd lisztbe forgatva forró olajon elősütjük.
- A kockára vágott szalonnát a maradék olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzá adjuk az apróra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát, a kockára vágott paradicsomot és a pirospaprikát, kevés vizet adva hozzá felforraljuk.
- Az egész levét a hússzeletekre öntjük, és lefedve kb 1-1,5 órát pároljuk. Az elpárolgott levet vízzel pótoljuk.
- Mielőtt a hús egészen megpuhulna hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt gombát.
- Az elkészítése kb 2 órát vesz igénybe.
Ez is érdekelhet
Zuppa Toscana – a klasszikus Toszkán leves lassú főzőedényben!
Spagetti pirított csirkével és koktélparadicsommal
6 hozzávalós kókuszos curry csicseriborsóval
Lindt csokoládés bögrés láva süti
A legjobb Yorkshire pudding elkészítése mindössze 20 perc alatt
Ragadós ázsiai mázas csirke
A szerkesztő ajánlata
Zsírkrétával van összefirkálva a fal? Így távolítsd el egyszerűen!
Napi 30 perc kerékpározás elegendő az egészséghez?
A Netflix állítólag legalább 4 évadot akar az új Árnyék és csont fantázia sorozatának
Lucifer utolsó évad előzetes – egyszer minden rossz véget ér
Jeff Bezos az űr felé tart a saját rakétáján
Különösen veszélyes bűnözők – lövöldözés, ökölharc és rengeteg robbanás