Rákóczi-rostélyos

| |

Több órán át kell elkészíteni a receptet, de a végeredmény magáért beszél és az ízvilága is magával-ragadóan finom. A Rákóczi-rostélyos recept a legfinomabb ételek egyike! A Rákóczi-rostélyos az egyik kedvenc ételem!

rakoczi rostelyos

Print

Rákóczi-rostélyos recept

Kategória Húsételek
Konyha Magyar ételek
Adag 4 személyre

Hozzávalók

  • 60 dekagramm hátszín színhús
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 16 dekagramm füstölt szalonna
  • 2 fej hagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 25 dekagramm gomba
  • 1 evőkanál őrölt paprika
  • fokhagyma ízlés szerint

Lépések

  • A hátszínt négy egyenlő részre vágjuk, kikloffoljuk és megsózzuk, majd lisztbe forgatva forró olajon elősütjük.
  • A kockára vágott szalonnát a maradék olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzá adjuk az apróra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát, a kockára vágott paradicsomot és a pirospaprikát, kevés vizet adva hozzá felforraljuk.
  • Az egész levét a hússzeletekre öntjük, és lefedve kb 1-1,5 órát pároljuk. Az elpárolgott levet vízzel pótoljuk.
  • Mielőtt a hús egészen megpuhulna hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt gombát.
  • Az elkészítése kb 2 órát vesz igénybe.

Read More

Előző

Sajtos krumplipüré

Ánizs – a légúti betegségek hatékony ellensége

Következő