Az eredeti fenyőmagos firenzei ciabatta receptje

| |

Az eredeti firenzei ciabatta egy nagyon finom előétel, amelyet te is könnyedén elkészíthetsz házilag.

Ha szereted a mozzarellát és a paradicsom előételeket, ezt is garantáltan imádni fogod.

A ciabatta kenyérszeletek tetejére egy fokhagymás gyógynövényes mozzarella sajtos finomságok kerülnek, ráadásként napon szárított paradicsommal, sült kaliforniai paprikával, spenóttal és pirított fenyőmaggal.

Ez nem csak egy finom előétel, de különleges is, hiszen a magyar konyha nem minden nap használja egyes hozzávalóit, így ha egy egyszerű különlegességre vágysz vagy a vendégeidet lepnéd meg egy olaszos recepttel, ezt ki kell próbálnod.

Print

Fenyőmagos firenzei ciabatta recept

Kategória Előétel
Konyha Olasz ételek
Előkészítés 15 minutes
Sütési/Főzési Idő 50 minutes
Teljes elkészítési idő 1 óra 5 minutes
Adag 16 személyre

Hozzávalók

1 bögre olívaolaj5 gerezd fokhagyma – apróra vágott2 teáskanál bazsalikom½ teáskanál oregánó¼ teáskanál őrölt paprika¾ teáskanál

A Ciabatta kenyérre

600 g mozzarella½ bögre kaliforniai paprika – apróra vágott bögre szárított paradicsom1 bögre spenót50 g fenyőmag

Lépések

Tedd az olajat egy kis szószos serpenyőbe és melegítsd fel közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát.
Amikor az olaj felforrósodik, de nem forr, vedd le a tűzről még mielőtt a fokhagyma sötétbarna lenne. Körülbelül 30 percig üljön a fokhagyma a forró olajban. Időnként keverd meg.
Add hozzá a bazsalikomot, az oregánót, a sót és az őrölt paprikát és tedd félre egy kis időre.
Melegítsd a sütőt 200 fokra és helyezd a nyers fenyőmagokat egy tepsibe, majd rakd be a sütőbe. Pirítsd őket világos aranybarnára. Vedd ki a sütőből, hogy kihűljön.
Vágd apróra a kaliforniai paprikát. Szeleteld fel a szárított paradicsomot. Keverd össze egy tálban, és tedd félre.
Szeleteld fel Ciabatta kenyeret kb. 16 szeletre. Körülbelül egy ujjnyi vastagra. Helyezd el őket egy tepsire. Tedd a sütőbe 200 fokra, amíg a teteje enyhén meg nem pirul. Fordítsd meg a kenyeret és kissé pirítsd meg a másik oldalát is.
Minden szelet tetejét kend meg a fokhagymás olajjal, tedd rá a mozzarellát, a szárított paradicsomot, a kaliforniai paprikát és a spenótot, majd helyezd vissza a sütőbe.
Addig süsd, amíg a mozzarella meg nem olvad és forró nem lesz. Vedd ki a sütőből és szórd meg a fenyőmagokkal Tálald forrón!

Megjegyzések

Read More

Előző

4,5 milliárd évvel ezelőtti lehet a meteorit, amit az Egyesült Királyságban találtak

Milyen a megfelelő babaruha?

Következő