Készülj fel, hogy elfelejtsd az eddig elkészített burgonyaszeleteket, mert a Sült fokhagymás parmezános burgonyaszeletek egy ízekkel teli utazásra viszi az ízlelőbimbóidat! Kívül ropogós, belül puha és zsenge, és telis-tele van fokhagymás és parmezános finomsággal.
A burgonya sokoldalú, szerény, és szinte mindenki szereti. Sült fokhagymás parmezános burgonyaszeletünk ízletes bizonyítéka a burgonya varázsának.
Az aromás fokhagymával és gazdag parmezánnal átitatott burgonyaszeletek a játéknapi összejövetelek, kerti grillezések vagy csak egy laza mozi este kedvence is lehet.
Print
Sült burgonyaszeletek fokhagymával és parmezánnal recept
Kategória Köretek
Konyha Amerikai ételek
Előkészítés 15 minutes minutes
Sütési/Főzési Idő 30 minutes minutes
Teljes elkészítési idő 45 minutes minutes
Adag 4 személyre
4 darab burgonya – megtisztítva és szeletekre vágva4 evőkanál olívaolaj4 gerezd fokhagyma – apróra vágva1/4 bögre parmezán – reszelt1 evőkanál olasz fűszerkeverék2 evőkanál petrezselyem – friss, apróra vágott só – ízlés szerintbors – ízlés szerint
Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra és enyhén kenjünk ki egy nagy tepsit, és tegyük félre.
Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, a fokhagymát, a parmezánsajtot és az olasz fűszereket. Add hozzá a burgonyaszeleteket ehhez a keverékhez és forgasd össze, amíg egyenletesen bevonja azt.
Rendezd a burgonyaszeleteket az előkészített sütőlapra egy rétegben. Szórd meg ízlés szerint sóval és borssal.
Sütsd kb. 30 percig, vagy amíg aranybarna és ropogós nem lesz. A sütési időfelénél fordítsd meg a szeleteket, hogy egyenletesen barnuljanak meg.
Ha kész, vedd ki a sütőből, és szórd meg apróra vágott frisspetrezselyemmel. Tálald forrón a kedvenc mártogatóssal!
Ha legközelebb olyan köretet keresel, amely egyszerű, tele van ízzel és biztosan tetszeni fog a családnak, emlékezz ezekre a sült fokhagymás-parmezános burgonyaszeletekre. Jó étvágyat!
Ez is érdekelhet
Konyhai alapfelszerelés: Milyen alapvető eszközökre van szükséged a kezdéshez?
Grill vagy BBQ? Ismerd meg a különbséget és a technikákat!
Zero waste konyha! Hogyan csökkentsd a szemetet főzés közben?
Mi fán terem a sous vide? Minden, amit tudnod kell a vákuumos főzésről!
Az olívaolaj útvesztőjében nem könnyű eligazodni! Extra szűz, szűz, sansa – Melyiket mire használd?
A tökéletes steak titka! Így süss szaftos és ízletes marhahúst!
A szerkesztő ajánlata
6 online eszköz a közösségi oldalaid erősítésére
Havoc – Tom Hardy a sötét alvilágban merül el a Netflix új akcióthrillerében. Itt az első bepillantás!
Sportautók: Gyorsuló trend Magyarországon is
Sylvester Stallone szuperhős filmje a Samaritan 2022-es megjelenési dátumot kapott
Ferrari F80 – az olasz mestermű jövője
Vége a Dungeons & Dragons: Dark Alliance korszakának